Today is the best day to do some Yoga

DEAREST YOGI,

Over mij

Hallo, ik ben Annemieke, geboren in Eindhoven, opgegroeid in Riethoven en nu woonachtig in Son en Breugel. Ik ben getrouwd met Pierre en we hebben samen 2 kinderen, Lisa en Laurens en 2 honden, een Friese stabij: Bubba en een Australian Shepard: Indy.

Yoga is voor mij een manier van leven. Het is niet alleen lenig zijn en houdingen doen, het is ook niet zweverig of alleen voor vrouwen, maar yoga is voor iedereen die op zijn yogamat staat (en zich eventueel spiritueel wil ontwikkelen). Iedereen kan het! Ik heb veel baat bij yoga voor mijn chronische onderrug/bekken klachten. Verder probeer ik iedere dag te mediteren. Ik merk dat ik veel meer vanuit mijn ware kern kan reageren op mijn omgeving als ik dagelijks mediteer.

Wil je weten of yoga iets voor jou is, neem dan contact op met mij, dan kunnen we samen naar een manier zoeken die bij je past.

De naam Lila-Lifestyle

De naam Lila-Lifestyle is gebaseerd op de 7e chakra: de kruinchakra, welke lila van kleur is. De chakra Sahasrara (Sanskriet), betekent ‘duizend bladeren’. Elke chakra wordt gevisualiseerd als een Lotus. Elke heeft zijn eigen aantal bladeren, en het kruinchakra heeft er dus duizend.

Verder staat Lila voor mij persoonlijk ook voor onze kinderen (LIsa & LAurens).

Als het kruinchakra in balans is, zul je je verbonden voelen op alle niveaus. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel zullen voelen als één. Je kunt genieten van de ‘aardse’ zaken, maar je weet ook dat er zoveel meer (belangrijker) is. Je voelt een innerlijke rust en die wordt niet gauw verstoord. Veel emoties of situaties kunnen langskomen, maar jij blijft in balans.

Wanneer het kruinchakra uit balans is, kun je je lusteloos voelen, en een gebrek aan energie en vertrouwen hebben in het grotere geheel. Het kan voelen alsof we weg willen rennen van onszelf. Wat we diep van binnen weten negeren we, en we luisteren niet (meer) naar onze innerlijke stem. Dit kan zich uiten in psychische, maar ook lichamelijke klachten. Je kunt last hebben van angsten, onrust, slapeloosheid en je kunt klachten krijgen met het centrale zenuwstelsel en last krijgen van onverklaarbare pijntjes.

Het zevende chakra kan pas in balans gebracht worden als de overige 6 dat al zijn. Het is een continue healing proces. Door te mediteren maak je tijd voor jezelf om even stil te worden en naar binnen te keren. Ook de asana Sirsasana (de hoofdstand) werkt heel erg helend voor deze chakra. Deze chakra heeft altijd een aantrekkingskracht op mij uitgeoefend; vanwege de kleur lila (de 1e twee letters van onze kinderen), de houding Sirsasana waar ik zo van hou of vanwege de connectie met universum? Wie zal het zeggen? Ik ben altijd op zoek naar balans in deze chakra zodat ik helderheid krijg in mijn ziel/mijn zijn en mijn hart en hoofd in goed in connectie staan met elkaar.

Ik geef Ashtanga yoga (krachtig en dynamisch) en Yin Yoga (rustig en meditatief) omdat ze elkaar zo goed aanvullen, net als Yin en Yang. Daar vloeit een derde combinatie vorm uit de Easy Flow. Naast deze vormen van yoga kun je bij mij ook terecht voor Senioren Yoga  en Kinderyoga (9-13 jr.).

Mijn logo is een unieke en originele mandala gemaakt door Liesje Thienpont-Smit van Lysel Art. Deze mandala is speciaal voor mij en Lila-Lifestyle gemaakt en heeft een enorme emotionele waarde voor mij. De mandala vertelt een heel persoonlijk verhaal, vertelt door de kleuren en numerologie die Liesje met haar tekenkunst, prachtig op papier heeft weten te zetten. Structuur en “naar binnen keren” biedt mij rust en veiligheid en beweging en “naar buiten treden” biedt mij mogelijkheden. Samen bieden ze balans. En dat is nu net wat ik jullie probeer te bieden met mijn lessen: een beetje balans in je leven.