Yoga only works if you show up

DEAREST YOGI,

Easy flow

Easy flow is een rustige vorm van yoga met veel afwisseling. De basis is ashtanga (en een beetje hatha yoga) maar we eindigen de les met Yin-houdingen. De lessen zijn ontspannend en de houdingen vloeien in elkaar over door de ademhaling. De les heeft steeds een ander thema.

Easy flow yoga is een vorm van yoga die in iedere yogastudio anders zal zijn. Er zijn geen afgebakende regels over de volgorde of de houdingen. Deze vorm van yoga geeft mij dus de vrijheid om deze les in te delen zoals ik hem afstem op de groep. De les heeft steeds een ander thema wat past bij de tijd van het jaar, of we kiezen een deel van het lichaam, zoals de rug of schouders. Voorop staat je ademhaling, rust en zachtheid naar jezelf. Het zorgt voor meer  flexibiliteit, ontspanning en acceptatie.

Tijdens de lessen zal ik (nog meer) rekening houden met diverse aandoeningen en klachten van de leerling en daarom is de Easy Flow bij mij ook uitermate geschikt voor mensen die het advies krijgen in beweging te blijven maar rekening moeten houden met beperkingen van het lichaam. Er wordt gebruikt gemaakt van hulpmiddelen zoals een stoel, muur, blok, riem, deken of bolster. We passen de houdingen of het tempo aan op wat jouw lichaam kan en zullen je ondersteunen in het proces om op een milde manier je grenzen te verkennen.